100 MACEDONIAN GRAFFITI
* Демократија е кога можеш да кажеш што сакаш, а да правиш што ќе ти РЕЧАТ!
* Пролетери од сите земји, ИЗВИНЕТЕ! - Ваш Карл Маркс
* Љубовта е слепа, па затоа е толку изострено сетилото за ДОПИР!
* Бакнежот е молба која што се доставува на вториот спрат, за да се види дали е слободен ВЛЕЗ на првиот кат!
* Ја сакам работата која го СОЗДАВА човекот!
* Мажите се како кибрит... Кога ќе се запалат, ја ГУБАТ главата!
* Ако мажот улови сом, тоа се нарекува риболов... Ако жената улови сом, тоа прераснува во БРАК!
* Зошто непотребно да се изложувате на мамурлук? ...ОСТАНЕТЕ си пијани!
* Точно е дека алкохолот ни го скратува животот, ама барем видовме ДУПЛО повеќе од останатите!
* Човекот е нашето најголемо БОГАТСТВО... рече човекојадецот!
* Кога те нема овде до мене, не ми се СИТЕ овци на број!
* Ми кажа како се вика, па сега барем знам НА ШТО сум!
* Мувите се најдобри новинари... Одма чувствуваат ако некаде ЗАСМРДИ!
* Во нашето племе нема човекојадци... Вчера го ИЗЕДОВМЕ последниот!
* Мажите сакаат да имаат жени кои што ќе ВЕРУВААТ дека тие мора секоја недела да одат на службен пат... Жените сакаат да имаат мажи кои што НАВИСТИНА секоја недела ќе одат на службен пат!
* Многу сакам да влегувам во фармерки... Само морам да внимавам некогаш да не ме фати некој ФАРМЕР!
* Девојката станува жена кога длабоко во себе ќе почувствува ЦВРСТА причина за такво нешто!
* Демократија е кога секој има ПРАВО да го каже тоа што јас го мислам!
* Косата паѓа затоа што не е ЗИМЗЕЛЕНА!
* СЕ’ е потешко и потешко... Дури и јас!
* Брак е она што доаѓа ПОСЛЕ животот, а ПРЕД смртта!
* Ако не можете да живеете еден без друг, венчајте се... ТОГАШ ќе можете!
* Кога жените ќе облечат мини здолниште, мажите од срам го СПУШТААТ погледот!
* За човековата СРЕДИНА најмногу се грижат жените!
* Морето мора да го направила некоја жена... ПРЕСОЛЕНО е!
* Жената е како автомобил... Колку повеќе е во употреба, толку ПОМАЛКУ вреди!
* Жените се како мастики за џвакање... Од почеток се слатки, а после само се ЛЕПАТ!
* “Не е се’ така црно“, рече џелатот... “Само така ти изгледа дека ти се ВРЗАНИ очите“!
* Ех, да имам женски мозок барем еден ден... За психички да се ОДМОРАМ!
* Се скарале нозете и левата нога и’ рече на десната: ’Меѓу нас е СВРШЕНО’!
* Жените се како лубеници... Најслатки се во СРЕДИНА!
* Имав прекрасна идеја, ама не ја спроведов во ТЕЛО!
* Жените се како и саксиите... Додека не ставиш нешто внатре, служат САМО за украс!
* Зошто жените носат високи штикли? ...За јазикот да не им се ВЛЕЧЕ по земја!
* Како ќе познаеш моторџија ако е во моментот без мотор? ...Кога ќе се насмее, има мушички меѓу забите!
* Знаеш ли со каков стил треба да се води љубов за да се роди грдо дете? ...Епа прашај ја мајка ти!
* Истерајте го злото од жената... Втерајте и’ го доброто!
* Жените се како кино! Интересни се додека не влезеш, а потоа ќе сватиш дека тој филм веќе си го гледал!
* Што ќе се случи кога Снежана ќе се соблече пред седумте џуџиња? ...7UP!
* Што е жената, во економски смисол? Нисколежечки објект во кој што мажот го ВНЕСУВА својот високостоечки капитал, со ТЕКОВНИ сметки!
* Сексот претставува револуција при која само невините пролеваат крв!
* Скопскиот воздух има една предност... Можеш да видиш што дишеш!
* Ти ми беше прв со кој што водев љубов... ама од назад броено!
* Ранете ги децата со лук... Полесно ќе ги најдете во темница!
* Жената во кревет е една многу раширена појава!
* Кислородот е пронајден дури во 1874 година... Не ми е јасно како луѓето дишеле пред тоа!
* Читањето го расипува видот... Значи неписмените се со најдобар поглед!
* Мајмунот не е виновен што од него настанал човекот!
* Постојат само два вида на мажи кои што ништо не знаат за жените... Тоа се женетите и неженетите мажи!
* Постојат само математичка и женска логика!
* Сакам отворени девојки, во затворени соби!
* Најголема несреќа е кога среќата ти чука на врата, а ти не си дома!
* Пица НЕ! Бурек ДА!
* Некои жени тврдат дека сите мажи се исти... Нели е во прашање сепак преголемо искуство!
* Семинарот за патување низ времето ќе се одржи вчера!
* Едно време бев многу нескромен, но подоцна се ослободив од тој недостаток... И сега сум совршен!
* Пиев за да те заборавам, но се зезнав... Не само што не те заборавив, туку сега дури и дупло те гледам!
* Си помислив во себе: НЕКА БИДЕ СВЕТЛО! Притиснав на прекинувачот и... БИДНА СВЕТЛО! И што сега јас треба да мислам за самиот себе?!
* Неверство е кога двајца лажни луѓе ја прават вистинската работа
* Скр. е скр. за скр.!
* Подобро е да се води љубов отколку куче!
* Иако нашата земја зазема одлична географска положба, ние сеуште не знаеме каде се наоѓаме!
* Идеална љубов е меѓу маж со добри примања и жена со добри давања!
* Жените се плашат од глувци затоа што тие се кријат во дупки!
* Не плашете се од летање... плашете се од паѓање!
* Ако навистина се учиме од сопствените грешки, тогаш јас сум ептен образован човек!
* Добрата вила ми исполни две желби... А по трет пат, веќе не можев!
* Си биле две патики, а особено левата!
* Подобро е да се испадне будала, отколку од авион!
* За жената да биде идеална, мора да биде паметна, убава и моја!
* Некои пијат од радост, некои од тага, а јас од сабајле!
* Животот е болест која што се пренесува со секс!
* Жените имаат проблем за секое решение!
* Око за око, четкица за заби!
* По милионити пат ти кажувам: не претерувај!
* Заштитете ја тревата... јадете тревопасни животни!
* Еден мој пријател зборува седум странски јазици, а сепак не зборува со жена му!
* Човекот е наједноставното нешто на светот... Секоја будала може да го направи!
* Зарем секогаш морам по сто пати да ти повторувам иста работа? - му рече сантиметарот на метарот!
* Кој пее, зло не мисли... а кој мисли, не му е до песна!
* Најлесен начин да те има во весник е да читаш весник преку улица!
* Дваесет и пет години со жена ми бевме среќни... а потоа се запознавме!
* Помогни му на човек кога е во неволја, доколку сакаш истиот тој да се сети на тебе кога повторно ќе биде во неволја!
* Секој вид печурки можат да се јадат... Ама некои само по еднаш!
* Виолината е живчан инструмент!
* Гревот е идиотска работа... Ама чувството е генијално!
* Жалам што никогаш повеќе нема да имам 20 години... Ниту под себе!
* Жените се како енциклопедија... Дебели, досадни и мислат дека се’ знаат!
* Матичарот е всушност судија кој што осудува на доживотен затвор!
* Можеби не сум добар во кревет, но сепак во мемоарите има чуда да изнапишам!
* Јас секогаш работите ги завршувам до кра
* Му ја тргнав столицата и не падна... Остана да виси!
* Биди покрај мене кога ќе те напуштам!
* Паметниот никогаш не може толку да попушти, колку што будалиот ќе оптегне!
* Никогаш нема да те заборавам... Само ти оди!
* Не знаев што е вистинска среќа се’ додека не се оженив... Ама тогаш веќе беше доцна!
* Жените се како и виното... Колку се постари, толку повеќе личат на буре!
* Безжичен телефон најлесно се произведува со ножици!
* Имам проблеми со жената... Ми се меша во брак!
* Направи нешто за својата татковина... Емигрирај!